Megkezdődtek a Boldog Gizella utcacsoport útépítési munkái

A napokban kezdődtek meg a Boldog Gizella - Damjanich - Kárpát - Híd utcák felújítási munkái, amelyre az önkormányzat közel 140 millió forint összegű Európai Uniós támogatást nyert el az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Program rendszeréhez benyújtott „Boldog Gizella utcacsoport útépítése” pályázattal.

A „Boldog Gizella utcacsoport útépítése” projekt keretében 945 méter kétoldali útszegéllyel készülő út kerül megépítésre. Valamennyi utcában járda is épül, összesen 1202 méter hosszan. Az út építésével a csapadékvíz-elvezetés mellett a közvilágítás is megoldott lesz valamennyi utcában. Az utcacsoporthoz tartozó zöldterületek is megújulnak, új fasorokat telepítenek, pihenőhelyek kerülnek kialakításra új utcabútorokkal. Így az érintett zöldterületek nagysága meghaladja majd az 5000 m2-t. Az utcákban szemeteseket helyeznek el, a zöldfelületen pedig padok, ivókút és pergola lesz telepítve. A Füzes-patak partján 24 férőhelyes parkoló épül, amely segíti a tömegközlekedéssel való kapcsolatot, a patakparti rendezvényeken való részvételt, illetve az egykori vasúti híd, a Viadukt látogatását.

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2009-ben döntött a Boldog Gizella - Damjanich - Kárpát - Híd utcák felújításáról. A fejlesztés összköltsége közel 273 millió forint, amelyből az önkormányzat által biztosított önrész több mint 181 millió forint. A szükséges önrészt a 2010. és 2011. évi költségvetés terhére biztosítja a város vezetése. Az építési munkálatokat a közbeszerzési eljárás legkedvezőbb ajánlatot adója, a tatabányai székhelyű Vértesaszfalt Kft. lett végzi. Az utcák várhatóan jövő év október végén készülnek el.

 

Kapcsolódó oldal: