Népszavazás kezdeményezése

Hitelesítési záradékkal látta el az „Egyetért Ön azzal, hogy Torbágy újra önálló település legyen?” kérdést tartalmazó helyi népszavazást kezdeményező aláírásgyűjtő ívet a helyi választási iroda vezetője, miután a helyi népszavazással kapcsolatban a jogorvoslati határidő lejárt.

A helyi választási iroda vezetője a jogszabályi feltételeknek megfelelő aláírásgyűjtő ívet a benyújtásától számított 15 napon belül hitelesíti. A jogorvoslati határidő eredménytelen elteltét követő napon, jogorvoslat esetén a bíróság hitelesítő határozatot helybenhagyó döntése kézbesítésének napján a helyi választási iroda vezetője hitelesítési záradékkal látja el az aláírásgyűjtő ív mintapéldányát. Az aláírásgyűjtést a hitelesítési záradékkal ellátott aláírásgyűjtő ív másolatával lehet megkezdeni.

A népszavazás kitűzésére irányuló állampolgári kezdeményezést a hitelesítést követő egy hónapon belül egyszer, 2010. december 11-én 16:30 óráig vagy postai úton 24.00 óráig lehet benyújtani Biatorbágy Város Polgármesteréhez a szükséges, legalább 849 aláírással. A pótlólag benyújtott, a kezdeményezést kiegészítő aláírások érvénytelenek.