Leplezzük le a fegyveres rablót!

Fényes nappal rabolták ki a Biatorbágy és Vidéke Takarékszövetkezet Szabadság utcai fiókját 2011. április 6-án. Délelőtt 10 óra 40 perc körül egy sötétzöld személygépkocsival érkező fiatalember lépett a takarékfiókba, és egy ránézésre fegyvernek látszó tárggyal a dolgozókat a kasszában található pénz átadására kényszerítette, majd zsákmányával sietve távozott.

A rendőrség tájékoztatása szerint a városunkban történt rablás elkövetője feltételezhetően ugyan az a személy, aki március 18-án Sóskút pénzintézetében járt, valamint április 5-én hasonló céllal Újbudán is próbálkozott. A Biatorbágyi alkalmazottak nem estek pánikba, ennek köszönhetően személyi sérülés nem történt. A biztonsági kamerák felvételein jól látható a gépjármű színe, típusa és az elkövető arca is. A biatorbágyi esetnél a rendőrség pár perccel a rabló távozása után megkezdte a helyszínelést és nyomok rögzítését. Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási alosztálya nyomoz. 

Keresnek egy a képen látható, nagy valószínűséggel az elkövető használatában lévő sötétzöld színű, Fiat Brava típusú gépkocsit, valamint egy feltehetően 30-35 év körüli, 175 –180 cm magas, fehér bőrű, átlagos testalkatú, barna hajú, arcszőrzetet, borostát viselő, férfit, aki magyarul tisztán, akcentus nélkül beszél.

A tettes az elkövetéskor szürke öltönyt, fehér inget, vékony fémkeretes optikai szemüveget viselt. A nyomozók kérik, hogy aki a bűncselekményekkel, az elkövetővel vagy az általa használt sötétzöld színű, Fiat Brava típusú gépkocsival kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06/1-443-51-20-as vagy a 06-1-237-4339-es telefonszámokat, illetve az ingyenes 107-es, 112-es számok valamelyikét.