Nyelvelés a globalizmus ellen

Április 9-én, szombaton Biatorbágy Általános Iskolája adott otthont a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny megyei döntőjének. A Magyar Nyelvtudományi Társaság által kiírt, és városunkban rendezett vetélkedésen Pest megye legfelkészültebb diákjai vettek rész. Ezen a napon dőlt el, hogy a felső tagozatos diákok évfolyam szerinti kategóriáiban kik juthatnak tovább az országos döntőre.

A versenyt értékelő beszédében Benkő Cs. Gyuláné igazgatónő a szervező Biatorbágyi Általános Iskola nevében hangsúlyozta, hogy az eredményt elérő diákok mellett, minden résztvevőnek kijár a köszönet, amiért nyelvünk ápolására időt és energiát áldoznak.
A hetedik évfolyamban két biatorbágyi diák is helyezést ér el. Koleszár Csenge a harmadik, Zsolnai Lilla a hatodik helyen végzett a népes mezőnyben. Mindketten Willinger Ágnes tanítványai. Anyanyelvünk szabályainak megtartása, a nyelvhasználat iránt érzett felelősségtudat és a nyelv szeretetének erősítése alapfeltétele annak, hogy ne legyen szükség magyar-magyar tolmácsokra, azaz nemzetünk túlélje a mobiltelefon és az internet kapcsolattartás globális következményeit.