Közlekedési kérdezőbiztosok

A biatorbágyi lakosokat is megállíthatják, felkereshetik, megkérdezhetik azok a szakemberek, akik térségünk közlekedési szokásairól, utazási igényeiről készítenek hatástanulmányt. A felmérés célja a Budapest környéki települések közlekedésének korszerűsítése és fejlesztése, amelynek része városunk vasútállomása és környékének átépítése is. 

A tervek szerint 15 percenként indulnának szerelvények a főváros felé. Március 27-én a gépjárművel, március 29-én a vasúttal, április 11-12-én az autóbusszal közlekedők számíthatnak az utazási szokásaikkal kapcsolatos kérdésekre. A tanulmány készítői április végéig a térségben háromezer háztartást is felkeresnek kérdőíveikkel.

 

Tisztelt Lakók!

A Budaörs Kistérség Többcélú Társulása 2011-ben EU pályázaton támogatást nyert el a „Regionális intermodális közlekedési rendszer létrehozása Budapest nyugati agglomerációjában” projekt megvalósításához szükséges tanulmány elkészítéséhez, az 1-es MÁV (hegyeshalmi) vasútvonal NIF fejlesztéséhez kapcsolódóan. A tanulmány 2012 tavasz folyamán készül el.

A fejlesztés által elérni kívánt főbb célok:

  • a települések közötti autóbuszhálózat fejlesztése,
  • a helyközi autóbuszközlekedés  jobb kapcsolatrendszere
  • a vasút – autóbusz közötti közvetlen átszállások kialakitása,
  • P+R, B+R rendszerek.

Az utazási igények és a közlekedők döntési szándékainak megismerésére a teljes hatásterületen (Budakeszi, Budaörs, Biatorbágy, Budajenő, Herceghalom, Páty, Pusztazámor, Sóskút, Telki, Törökbálint, Zsámbék, Tök, Perbál, Etyek és Érd-Parkváros) háztartásfelvételt tartunk 3000 háztartásban. A válaszadás önkéntes és csak az utazásra, közlekedési szándékokra vonatkozó kérdéseket tartalmaz. Semmilyen személyes jellegű információt nem kérünk.

A háztartásfelvételkor megbízott cégünk munkatársa felkeresi Önt, megbízólevéllel és azonosítóval igazolja magát. Mód van a kérdéssor hagyományos, lakáson történő kitöltésére, vagy egyéni internetes válaszadásra is. A kérdőív kitöltése személyenként max. 20 percet vesz igénybe.

Emellett forgalomszámlálást is tartunk a VOLÁNBUSZ Zrt. járatain és a MÁV és a BKV vonalain. A megállókban és állomásokon, valamint járműveken számlálóbiztosaink meg is kérdezik az utasokat, utazási szokásaikról. A válaszadás ez esetben is önkéntes.
Néhány nap a gépjármű forgalom vizsgálata is megtörténik. Ebben az esetben a rendőrség segítségével megállítva kérdezzük meg az autósokat, 1-1 percre igénybe véve idejüket.

A háztartásfelvételre 2012. március 27. – április 20. közötti időszakban kerül sor. Ugyanekkor végezzük el a forgalomszámlálásokat és megállóhelyi kikérdezéseket is.
A háztartásfelvétel, a forgalomszámlások és a tanulmány elkészítése a Közlekedés Kft. vezette konzorcium feladata.

Kérjük a tisztelt lakók megértését és segítő együttműködését.


Dr. Csutoráné dr. Győri Ottília
elnök
Budaörsi Kistérség