Európai maratoni futás!

BUDAPESTTŐL LONDONIG – BIATORBÁGYON – ÁT!

Fiatalok, felnőttek, sportolók, iskolások, érdeklődők! Gyertek június 2-án Biatorbágy főbejáratához zászlókkal, sportöltözékben, ahol fogadjuk VARGA NORMANN maratoni futót, aki elviszi a LONDONI OLIMPIÁRA városunk üzenetét is! Találkozási helyszín: az 1-es főúton fekvő körforgalomnál (rendőrségi segítséget biztosítunk). Találkozási időpont: június 2-a szombat, délután 16 és 17 óra között.
17 óra körül érkezik Biatorbágyra VARGA NORMANN maratoni futó, akivel valamennyien együtt futunk a CBA parkolójában tartandó fogadásra! A parkolóban Tarjáni István városunk polgármestere és Güttler Károly olimpikonunk köszönti a vendéget.

Varga Norman a Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület elnöke, „civilben” fogyatékos sportoló, a londoni olimpia tiszteletére idén június 1. és július 27. között Budapestről indulva, futva kívánja megtenni a brit fővárosba vezető utat. Ausztria, Németország, Franciaország, Luxemburg, Belgium, Hollandia és persze Nagy-Britannia területén halad majd át, több mint 1000 kisebb-nagyobb várost és falut útba ejtve a „maratoni táv” 50-szeres hosszát teljesítve. Londonba az olimpiai játékok kezdőünnepségére érkezik.

A „Mutasd meg Te is, mire vagy képes” jelmondatú kezdeményezés az olimpiai eszmét-, a civil önszerveződés jelentőségét-, nem utolsó sorban pedig (Varga Normann csupán 25 esztendős) a fiatalság egészséges, „sportos” életmódjának értékeit szeretné népszerűsíteni. A sportoló számára nagy megtiszteltetést és nagy erkölcsi támogatást jelentene, ha Biatorbágyon áthaladva minél több helyi lakos, köztük minél több fiatal csatlakozna futásához hosszabb-rövidebb távon.

Gyertek sokan, legyünk minél többen!
Éljen az olimpiai eszme, hajrá magyarok, hajrá Biatorbágy!