Átadták Biatorbágy első bölcsődéjét

Június végén a Városünnep alkalmával ünnepélyes keretek között adták át Biatorbágy első bölcsődéjének épületét. – A Gólyafészek kisdedóvó arról a gólyapárról kapta nevét, amely évek óta a jelenlegi épülettől pár tíz méternyire egy áramtalanított villanyoszlop tetején költi ki fiókáit.

Az eseményen a helyi önkormányzat vezetőin túl megjelent Soltész Miklós a Szociális, Család- és Ifjúságügyért felelős államtitkár is, aki rövid beszédében személyes tapasztalataira utalva a gyermekvállalás és a család fontosságáról, a szülők felelősségéről ejtett néhány szót. Az épület szimbolikus kulcsát Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere vette át az építőktől, majd továbbadta azt a nemrég kinevezett Regős Zoltánné bölcsődevezetőnek. Az épületet a helyi református egyház nevében Molnár Sándor tiszteletes, a katolikus közösség részéről Hutóczky Béla plébános áldotta meg. A műsorban Magdó Ildikó népi énektanár növendékei dalcsokrokkal közreműködtek. Biatorbágy első 72 férőhelyes városi bölcsődéje 250 millió forintos állami támogatással és közel 150 millió forint önkormányzati hozzájárulással valósulhatott meg.

Az intézmény szeptembertől kezdi meg működését. A bölcsőde iránti igényt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy önkormányzat által a törvényes keretek között meghatározott térítési díj ellenére a felvehető létszámon felül 40 kisgyermekkel több jelentkezett az ellátásra.