Első verseny az őszi szezonban: Rákosvidék Kupa nemzetközi diák korosztályú judo verseny

Két gyerekünkkel vettünk részt a versenyen, mindketten a – 45 kilóban csak éppen más korosztályban. Gáll Orion a diák „B” ( 11 éves ), Hullé Bence a diák „A” ( 12 éves ) korcsoportban.

Orion kezdett előbb, de nem tudott meccset nyerni, régi hibája- azt hittük már elfelejthetjük- jött elő, nem volt elég határozott, „nyuszi” volt egy kicsit, legyőzték nála nem jobb versenyzők. Pedig tud Ő és az erőnléte is rendben volt, ami nem csoda, mert egy egész hónapja minden nap edzenek, sőt az edzőtáborban naponta háromszor is.

Lesz lehetősége javítani, mert mostanában sok verseny van, próbálunk is minél többre elmenni. Bence súlycsoportjában öten voltak, aminek nagyon örültünk, mert így tuti 4 meccs, ha győz, ha veszít. (…ha többen vannak már egyenes kiesésben versenyeznek és kevesebb mérkőzése lehetett volna. )
 Két győztes meccsel a 3. helyen végzett, de a vesztes mérkőzései is nagyon hasznosak voltak, nem sokkal kapott ki. Minden küzdelménél nagy hasznát vette kimagasló erőnlétének és állóképességének az egyik mérkőzésén úgy „lehajtotta” az ellenfelét a hosszabbításban, hogy a végén azt csinált vele, amit akart. Ugyan ennél jobb eredményt szokott elérni a két fiú ( az elmúlt években volt, hogy meg is nyerték ezt a versenyt ), de ebben a- hagyományosan kemény, nemzetközi mezőnyben- így kezdésnek- ez sem volt rossz.

Gratulálunk a teljesítményükhöz!

Grunda Zoltán