Megnyílt a piac Biatorbágyon!

A Képviselő-testület határozata alapján 2012. szeptember 15-étől ismét működik piac Biatorbágyon, minden hónap harmadik szombatján 7.00 és 12.00 óra között a Faluház parkolójában. Városunk helyi termelői piacán a környék lakói Biatorbágy 40-km-es vonzáskörzetében gazdálkodó termelők minőségi termékeit vásárolhatják meg. Ezzel a termelők és a fogyasztók kapcsolatát lehet szorosabbá tenni, a viszonteladók kizárásával. Következő piacnapok: október 20, november 17, december 15.

2012. január 1. napjától jogszabályi lehetőség nyílt olyan helyi termelői piac létrehozására, amely fokozott figyelmet fordít a helyi kistermelők mezőgazdasági-, illetve élelmiszeripari tevékenységére. Az új piacról Nagy Attila a működtető így nyilatkozott:
Az önkormányzat kezdeményezte, hogy létesüljön piac a városban, amelyhez biztosította a területet, mi pedig a feleségemmel megszerveztük az árusok körét, és vállaltuk a működtetést. A szakmai hátteret és a gyakorlati tanácsokat Szilágyi Zsolttól kaptuk, aki ilyen jellegű piacot üzemeltet Máriaremetén, és az országszerte nyíló piacok közül is számosnak az indulását segítette. Minden egyes árust személyesen felkerestünk, és meggyőződtünk hitelességéről. Az árukínálat egytől egyig közvetlenül a termelőktől való, nem viszonteladóktól.

A kínálatban zöldség és gyümölcs, savanyúság, lisztek és száraztészták, házi sör, füstölt húsok, fűszernövények, sajtolt tökmag- és szőlőolaj, házi tojás, tehéntől és kecskétől való tejtermékek, magon nevelt csirke, méz, gomba, pékáru, házi szörpök és lekvárok találhatók.