Ismeretlenek telefonálnak a vízművek nevében

A Biatorbágyi Vízművek bűnmegelőzési felhívása

Az utóbbi napokban több, az otthoni csapvíz minőségének ellenőrzését és vizsgálatát célzó gyanús telefonhívásokról kapott bejelentéseket társaságunk. Az állítólagos „helyi vízművek” részéről kezdeményezett vizsgálatokról a Biatorbágyi Vízműveknek nincsen tudomása, ezért a hasonló telefonhívások esetén óvatosságra intjük a biatorbágyi lakosokat.

A Biatorbágyi Vízművek a vezetékes ivóvíz-szolgáltatást átfogó biztonsági előírások betartásával és szigorú vízminőség vizsgálatok mellett végzi. A szolgáltató az ivóvíz minőségének rendszeres ellenőrzéséhez szükséges mintákat a város egész területén elhelyezett és erre kialakított mintavételi pontokból vételezi. Ezek a mintavételi pontok megtalálhatók többek között a víztározó medencékben, iskolákban, óvodákban, cukrászdákban, közkutaknál, valamint a Polgármesteri Hivatalban is, ezért a biztonságos ivóvíz-szolgáltatáshoz az otthoni csapvíz vizsgálata nem szükséges.

A Biatorbágyi Vízművek vízminőség-vizsgálathoz kizárólag rendkívüli esetekben (például hibabejelentést követően) vételez a fogyasztók ingatlanán mintát. A vételezett vizet azonban ekkor sem a helyszínen, hanem egy külső akkreditált laboratóriumban vizsgálja be.

A vízszolgáltatással összefüggő kivizsgálások során a Biatorbágyi Vízművek munkatársai a fogyasztó kérésére fényképpel ellátott igazolvánnyal azonosítják magukat.

Kérjük, hasonló megkeresések esetén győződjön meg arról, hogy a nevünkben Önt telefonon vagy személyesen felkereső személy(ek) társaságunk megbízásából járnak-e el, illetve rendelkeznek-e társaságunk fényképes igazolványával. Az Önt megkereső személyek jogosultságát a Vízvonal 06-40-247-247-es telefonszámán munkatársaink segítségével is ellenőrizhetik.

A társaságunk nevével és tevékenységével kapcsolatos visszaélések és félrevezetések megelőzése érdekében kérjük, hogy a hasonló eseteket társaságunknál és a rendőrségen is szíveskedjenek bejelenteni.

A biatorbágyi ivóvíz minősége kielégíti a vonatkozó magyar szabványokat és az Európai Unió előírásait is, ezért az ivásra, főzésre, élelmiszer-készítésre vagy egyéb háztartási célra egyaránt felhasználható. A vezetékes ivóvíz minőségét a szolgáltató mellett Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve (korábban ÁNTSZ) is szigorúan ellenőrzi, így elmondható, hogy a biatorbágyi vezetékes ivóvíz fogyasztása biztonságos.

 

Biatorbágyi Vízművek Kft.