Biatorbágyon járt Orbán Viktor

A miniszterelnök december 3-án délelőtt, Hsziao Csien-nel a Kínai Népköztársaság nagykövetével, valamint Zhou Jun-nal a Huawei cég regionális elnökével nyitotta meg az információs technológiával foglalkozó kínai vállalkozás városunkba költöztetett új logisztikai központját. Az ünnepségen többek között megjelent, Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, Dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott, Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke, valamint Tarjáni István Biatorbágy polgármestere is.

A Huawei Technologies Hungary szeptember elején jelentette be, hogy regionális logisztikai központot kíván létrehozni Biatorbágyon. Ehhez a DHL cégen keresztül bérbe vette a településünk határában található egykori „Rynart” raktárak több mint 80 százalékát. A 30 ezer négyzetméternyi területen a Huawei egyrészt a telekommunikációs berendezéseinek alkatrészeit tárolja és szortírozza, másrészt a pécsi és komáromi összeszerelő üzemekben előállított késztermékek szállítmányozását készíti elő. Az új logisztikai központban havonta nagyjából 3 ezer kamionnyi áru cserélődik.

Orbán Viktor miniszterelnök a megnyitóbeszédében megemlítette, hogy országunk gazdaságpolitikájában új szelek fújnak immár nem csak nyugatról, de keletről is. A Huawei vállalat egyébként a világ 150 országában van jelen, és 150 ezer embert foglalkoztat. A világ 50 vezető távközlési szolgáltatójából 45 a partnere, így termékeivel és berendezéseivel a Föld lakosságának egyharmadát szolgálja ki közvetlenül vagy közvetve.