Tarjáni István évértékelő beszéde

„2010-ben, még jelöltként azt mondtam, hogy nem a polgármesternek kell kitalálnia, hogy mi történjen a városban, és azt ráerőltetnie az itt élőkre, hanem meg kell hallania, meg kell hallgatnia, mit szeretnének az itt élők, és annak megfelelően kell cselekednie. Mindannyiunk közös szándéka, hogy Biatorbágy egy élhető, mindenki számára szerethető, vállalható város legyen, olyan település, amely közös ügyünk, közös felelősségünk és közös örömeink forrása. Ma sem gondolom ezt másképp” – ezzel a gondolatsorral kezdte idei évértékelőjét Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere.

Beszédében kiemelte, hogy a település legnagyobb értékének az itt élők közösségét tartja. Példaként állította többek között az összefogást a tűzvész által sújtott családért, illetve a hatéves Beni életmentő műtétjéért. Úgy fogalmazott, hogy olyan emberek élnek itt, akik még kíváncsiak egymásra, akik nem restek cselekedni egymásért. Olyan emberek, akik értik, hogy a család, a város, a nemzet csak akkor lehet erős és sikeres, ha közössége összefog és összetart.

Az elmúlt időszak országos változásaira tekintve kiemelte, hogy bár a számtalan buktató, ellenérzés és ellenérdekeltség mellett egyelőre csak tükör által, homályosan látszik a cél, kristálytisztán rajzolódnak ki az értékteremtő lépések, amelyek nemzetünk, hazánk, családjaink és minden magyar állampolgár életét jobbá teszik. Azok a változások, amelyek a hazai gazdaság eladósításának, kiárusításának, privatizációjának folyamatát megállítják, visszafordítják, és a magyar emberekre, az itt élők tudására, szorgalmára, hitére és összetartására joggal és elismeréssel építve egy új korszakot nyitnak hazánk és akár Európa történetében is.

Az önkormányzati televízió internetes élő adásában az elmúlt esztendő helyi eseményeinek felidézése során Tarjáni István elismerését és köszönetét fejezte ki mindazoknak a személyeknek és közösségeknek, akik cselekedeteikkel, eredményeikkel Biatorbágy hírnevét öregbítették. Így fogalmazott: „Biatorbágynak olyan kiváló személyiségei vannak, akikre büszkén nézhetünk fel, akiktől nem szégyen példát venni és tanulni. Városunk önkormányzata minden esztendőben kitüntetésekkel, illetve kitüntetésekre felterjesztésekkel ismeri el azon személyek munkáját, tevékenységét, akik teljesítményükkel, példamutató életükkel járultak hozzá szűkebb és tágabb közösségünk fejlődéséhez, fejlesztéséhez. Legyenek ők a mi példaképeink, figyeljünk szavukra, hallgassuk meg tanácsaikat!” Végül a további értékmentő összefogás reményében kívánt mindenkinek áldott, békés karácsonyi ünnepeket és boldogságban nem szűkölködő új esztendőt. Tarjáni István polgármester évértékelője teljes egészében olvasható a mellékletben, valamint a ezen honlapon keresztül megtekinthető önkormányzati televízió archívumában.

Csatolmány Méret
tarjani_istvan_evertekelo_beszede_2013.pdf (94.41 KB) 94.41 KB