Ingyenes szűrővizsgálat

Térítésmentes csontsűrűség mérésen vehetnek részt a biatorbágyi lakosok 2014. március 7-én (pénteken) 13.00 és 18.00 óra között az Egészségházban. A fájdalommentes és mindössze 5-7 perces vizsgálatot az Egészséges Biatorbágyért Közhasznú Egyesület (EBKE) biztosítja az 50 év feletti nőknek és férfiaknak egyaránt.

A Önkormányzat jelentős támogatásával működő, és az Egészséges Biatorbágyért Programot koordináló egyesület orvosai ajánlják, hogy az érintett korosztályból minél többen éljenek a felkínált lehetőséggel, hiszen a csontritkulás, azaz a csontok tömegének kóros csökkenése az életkor előre haladtával fokozódik és súlyos szövődményekkel, leggyakrabban csonttöréssel járhat. Az oszteoporozis (csontritkulás) a menopausában levő nőket és az andropausában levő férfiakat érinti leginkább, azaz már az 50-55 éves korosztály is veszélyeztetettnek számít!

A vizsgálat térítési díja magán gyógyászati intézményekben 5-10 ezer forint, ezért érdemes élni a most meghirdetett térítésmentes szűrővizsgálattal.

Az EBKE tevékenységéről bővebben itt tájékozódhat: www.ebke.hu