300 év katolikus krónikája

Megjelent a 300 éve újraalapított Torbágyi Római Katolikus Egyházközség jubileumi emlékkönyve. A huszonöt szerző által jegyzett, Müllner János kezdeményezésére és szerkesztésében kiadott kötet 1714-2014-ig, három évszázad történéseiről nyújt elvhű és tényszerű áttekintést.

A közel négyszáz oldalas mű bepillantást enged a közösség nemzedékeken átívelő hagyományaiba, a hitéletet meghatározó egyházvezetők életébe, valamint képet ad a mindezekre épülő jelenről. Tanúi lehetünk annak is, hogy újra és újra, milyen csodákban nyilvánul meg Isten kiáradó kegyelme és szeretete az egyházközség elkötelezett tagjain keresztül.

A Faluházban tartott könyvbemutatón a Szűz Mária Szent Neve Szkóla gyermek énekegyüttes közreműködött, amelyet a 2010. decemberi megalakulása óta Szabó Ágnes hittanár, kántor-tanító vezet. A fő asztalnál Bohn István esperes, egyházvezető, Müllner János könyvszerkesztő és Talabér Tibor az egyházközség pénzügyi bizottságának vezetője kapott helyet. A teltházas eseményen a kötet létrejöttének előzményei-, valamint tartalmának ismertetésén túl sor került a megvalósításban közreműködők méltatására is. Dr. Lehel István, az egyházközség egykori világi elnöke felszólalásában kiemelte, hogy Müllner János önzetlen, áldozatkész kiadványszerkesztői munkája felbecsülhetetlen az értékteremtésben, amelyet ez a kötet is szolgál. A szerkesztő a könyv kéziratában tevékenyen résztvevőket, valamint a kiadvány létrejöttét és közismertté tételét támogatókat egy-egy tiszteletpéldány átadásával név szerint is köszöntötte.

 

A Jubileumi Emlékkönyv 1714-2014 című kötet a Torbágyi Római Katolikus Egyházközség forgalmazásában vásárolható meg, fogadóórán: kedden 16 és 18 óra között  (telefon: 23/311-411) valamint a hétvégi szentmisék után. 2051 Biatorbágy, Dózsa György u. 8. Telefon: 23/311-411, E-mail: plebania@torbagy.hu, weblap: www.torbagy.hu.