Nyomozás a Biatorbágy pu.-n

Településünkön egyre többen veszik igénybe a vonatközlekedést úti céljuk elérése érdekében. A pályaudvar előtti parkolóhelyek így bizony gyakran szűkösnek bizonyulnak. Egy településünkön élő lakos továbbította az önkormányzathoz, azt a cetlit, amelyet szabálytalan parkolására hivatkozva, egy névtelen felszólítótól az autóján talált. A polgármesteri hivatal illetékesei a bejelentést követően azonnal nyomozásba kezdtek.

Az illetékesektől még meg nem erősített feltételezések szerint a cédulákat a MÁV alkalmazottjai teszik azokra az autókra, amelyek tulajdonosai alternatív parkolóként a Magyar Államvasutak területén állítják le gépjárműveiket.

A fotón is jól látható, hogy ezek a kocsik közvetlenül a sínek mellett, azon az útszakaszon állnak, amely a szerelvények rakodási területéül szolgál, illetve úgy parkolnak, hogy egy szélesebb vasúti szerelvény mozgását akadályozhatják.
Biatorbágy Város hozzájárult ahhoz az elővárosi közlekedést fejlesztő pályázathoz, amely a vasútállomás közlekedési rendjét, a parkolási lehetőség kibővítésével hamarosan – pár hónapon belül – rendezni fogja. Addig is arra kérjük a gépjárművezetőket, hogy cetli ide, cetli oda, úgy parkoljanak, hogy a vasutasok munkáját ne akadályozzák. Az önkormányzat ezzel párhuzamosan felkéri a MÁV illetékeseit, hogy a kellemetlenségek elkerülése érdekében területükön egyértelműen jelezzék a parkolási tilalmat.
Köszönet a bejelentőnek, abban a reményben, hogy a problémák megoldásához az önkormányzati beavatkozás minden érintett megelégedésére szolgálhat. 
 

Csatolmány Méret
az autókra helyezett cetli (168.7 KB) 168.7 KB