Véleményezhető a településfejlesztési koncepciót megalapozó vizsgálat

Biatorbágy lakossága, valamennyi településfejlesztéssel, településrendezéssel összefüggésbe hozható biatorbágyi székhelyű építészeti, mérnöki szakmai érdekképviseleti szervezet és biatorbágyi székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezet, valamennyi Biatorbágyon működő civil szervet, valamennyi Biatorbágyon működő egyház véleményezheti a településfejlesztési koncepciót megalapozó vizsgálatot.

Biatorbágy 2001. évben elkészített településfejlesztési koncepciójának, a 2009-ben elkészített Integrált Városfejlesztési Stratégiájának és ezekkel együtt a településrendezési terveinek felülvizsgálatát és módosítását részben az elmúlt évtized dinamikus – városon belüli és a külső környezetben tapasztalható – társadalmi és gazdasági folyamatai, részben a jogszabályi környezet jelentős módosulásai indokolják.

A Kormány 2012-ben új elvárásokat, követelményeket támasztott a településfejlesztési és -rendezési tervekkel szemben.  Az elmúlt években jelentősen módosult, új elemekkel gazdagodott az építési törvény (Étv), az országos területrendezési tervről szóló törvény (OTrT), valamint a Budapesti Agglomeráció Területrendezési tervéről szóló törvény (BATrT), továbbá az OTÉK is.

Biatorbágynak és a környező településeknek – az ország számos más térségéhez viszonyított – relatív jó helyzetük megőrzése mellett, a belső értékekre alapozott és a helyi erőforrásokra épülő fejlődési pályát kell kialakítaniuk, amely kevésbé van kitéve a külső gazdasági folyamatok váltakozásának, negatív hatásainak.

A településfejlesztési koncepciót megalapozó vizsgálatok összeállítása során támaszkodtunk a „Településfejlesztési koncepció elkészítését megalapozó gazdasági helyzetelemzés és jövőkép” valamint „Biatorbágy Város Környezetvédelmi Programja 2013-2019” című elemzések megállapításaira.

Az egyeztetésben résztvevők a tájékoztatóban meghatározott határidőig elérhetőségeik (postai cím, e-mail, telefonszám) megadásával a dokumentációkról írásos észrevételeket tehetnek:

  • a Polgármesteri Hivatal címére (2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 2/a.) történő vélemény megküldésével,
  • vagy a tarsadalmiegyeztetes@biatorbagy.hu -ra elektronikus levélben történő megküldésével.

Véleményezés határideje: 2014. október 13.

Biatorbágy város településfejlesztési koncepciót megalapozó vizsgálat letöltése