Hogy a szomszéd ne füstölögjön

Az avarégető szezon közeledtével nem árt felfrissítenünk a kerti hulladékok nyílt téri égetésének Biatorbágyon érvényes alapvető szabályait. Az őszi időszakban az égetés szeptember 1-től november 30-ig, hétfőn és pénteken, reggel 8 és este 20 óra között megengedett. Mindemellett égetni nem muszáj! Hiszen a zsákokban összegyűjtött faleveleket – később meghirdetett időpontokban - az önkormányzat október 30. és december 15. között két alkalommal ingyenesen elszállítja.

A zsákokban elszállításra váró leveleket a kulturált település- és utcakép fenntartása érdekében az elszállítás időpontjáig kéretik az ingatlanok kerítésein belül tárolni.
Figyelem! Égetni kizárólag száraz állapotú - más szennyező anyagot nem tartalmazó - növényi maradványokat szabad, száraz időben, enyhe légmozgás (gyenge szél) mellett. Párás, ködös, esős, valamint erősen szeles időben tilos az égetés. A tűz őrzéséről és eloltásáról annak gyújtója köteles gondoskodni.
A lehullott falevelektől való megszabadulás egy harmadik módja a komposztálás. Aki teheti, éljen ezzel a környezetbarát és hasznos megoldással. A komposztáláshoz a Biatorbágyi Tájvédő Egyesület jóvoltából ITT olvashatók jó tanácsok.
A kerti hulladék nyílttéri égetését szabályozó 2014.(II.28) önkormányzati rendelet teljes terjedelmében ITT olvasható.