Futás Biatorbágyért is

Ma délelőtt elrajtolt a Győr-Budapest Ultramarathon. A 142 km-es távon zajló futóverseny népes mezőnyében két biatorbágyi versenyző sikeréért szurkolhatunk a következő három napban. Zentai Ágnes és Szauter Szilvia több hónapos felkészülését és rajthoz állását széles körű városi összefogás övezte.

A két amatőr maratonfutó merész vállalkozása és remélt sikere szinte közös üggyé vált a városban, így a versenyzőket az önkormányzati támogatás mellett több önzetlen vállalkozás és magánszemély is örömmel segítette.

A versenyre való elutazás előtt Tarjáni István polgármester és Varga László képviselő búcsúztatták a két biatorbágyi sportos édesanyát és kísérőjüket, Dóka Balázst a Fő téren. Sajnos az indulás napjára beköszönő esős-hűvös időjárás nem könnyíti meg Ágnes és Szilvia dolgát, ám ők mondják, őszi verseny lévén nem érte őket váratlanul ez a helyzet, felkészültek az „esőfutamra” is.
Az ultramaraton első napján, a Győr-Tata közötti távon, 62 km áll a futók előtt. A második napon 59 km-t kell teljesíteniük, s Budakeszi lesz a célállomás. Ekkor a mezőny várhatóan fél 3 tájban halad át majd Pátyon, akinek ideje, lehetősége engedi érdemes átugrani a szomszédba, személyesen bíztatni egy kicsit a lányokat. A Budakeszi-Budapest közötti, harmadik napi 21 km, s egyben az egész verseny befutója október 23-án 11 és 12 óra között várható a budapesti MOM Parknál, s előzetesen már jó néhányan megígérték Áginak és Szilvinek Biatorbágyról, hogy az utolsó pár száz métert végigszurkolva ott fogják várni őket. Hajrá lányok, hajrá Biatorbágy!

A két maratoni futó támogatói:
Viadukt Sportközpont, Varga és Társa Kft. (AGIP) Benzinkút, Viadukt Sport Egyesület, Czimmer Hús Kft., Grampsch Rita masszőr, Health&Balance Power Plate Studio, Scitec Nutrition, Adidas Outlet Factory (Premier Outlet), Regős György (Merenyei Horgásztó), Szent Erzsébet Patika, Krónikás Bt., Krupp és Társa CBA áruház, Dóka Balázs asztalosmester, Hotel FAMULUS (Győr), Biatorbágy Város Önkormányzata