Megalakult a testület

Október 21-én ünnepélyes keretek között tartotta alakuló ülését az önkormányzat új testülete.  Tarjáni István polgármester és a választókerületekben többségi szavazatot nyert egyéni képviselők: Szakadáti László (Fidesz-KDNP), Sólyomvári Béla (Fidesz-KDNP), Bodorkos Ádám (Szövetség Biatorbágyért Egyesület), Tálas-Tamássy Richárd (Fidesz-KDNP), Varga László (Fidesz-KDNP), Nánási Tamás (Fidesz-KDNP), Kecskés László (Fidesz-KDNP), Koleszár Kázmér (Fidesz-KDNP) ezen a napon esküt is tehettek.

A kompenzációs mandátumokat azon jelölőszervezetek között osztották ki, amelyek települési szinten a legtöbb „elvesztett” szavazatot kapták a választóktól. A jelölőszervezetek lista sorrendje alapján így Dr. Palovics Lajost (Szövetség Biatorbágyért Egyesület), Koósné Lévay Ildikót (Szövetség Biatorbágyért Egyesület), valamint Molnár Tibort (Bia Futura Egyesület) jutatták a testületbe a szavazók. A Szövetség Biatorbágyért Egyesület élt a mandátum továbbadásának jogával, és azzal a kéréssel fordult a Választási Bizottsághoz, hogy megváltoztathassa az eredetileg felállított listája sorrendjét. Dr. Palovics Lajos és Koósné Lévay Ildikó helyére Barabás Józsefet és Lóth Gyulát kívánták delegálni a testületbe. Az alakuló ülés idejéig a választási bizottság döntése még nem vált jogerőssé, így Barabás József és Lóth Gyula csak tanácskozási joggal vehetett részt az alakuló ülésen. Molnár Tibor (Bia Futura Egyesület) előre jelezte távolmaradását – ezért nincs az alakuló ülésen készített fényképen.

A testület döntött az alpolgármesterek kinevezéséről, illetve a jogszabályokban szigorúan meghatározott polgármesteri és alpolgármesteri illetményekről, amelyeket a kormány az előző ciklusokhoz képest jelentősen csökkentett. Tarjáni István előtt tette le esküjét Szakadáti László és Varga László alpolgármester, akiknek feladata a település „reál” illetve „humán” területeinek felügyelete lesz a jövőben…

A fotón balról jobbra: Lóth Gyula (Szövetség Biatorbágyért Egyesület), Bodorkos Ádám (Szövetség Biatorbágyért Egyesület), Barabás József (Szövetség Biatorbágyért Egyesület), Sólyomvári Béla (Fidesz-KDNP), Tálas-Tamássy Richárd (Fidesz-KDNP), Szakadáti László (Fidesz-KDNP), Tarjáni István (Fidesz-KDNP), Varga László (Fidesz-KDNP), Nánási Tamás (Fidesz-KDNP), Koleszár Kázmér (Fidesz-KDNP), Kecskés László (Fidesz-KDNP). Távolmaradt Molnár Tibor (Bia Futura Egyesület).

Csatolmány Méret
tarjani_istvan_beszede.pdf (127.79 KB) 127.79 KB