Évadzáró judo versenyek

November 23-án, a Karinthy utcai iskolaépületben rendezte meg az immár hagyományosnak nevezhető Viadukt Kupa versenyét a Viadukt SE Grunda Zoltán által vezetett judo szakosztálya. A biatorbágyi klub gyerekversenyzői, érdi, diósdi, veresegyházi, kistarcsai, gödöllői, pátyi és törökbálinti ellenfelekkel küzdhettek. Az idei év zárásaként kis dzsúdósaink Diósdra látogattak, ahol a Mikulás Kupán vettek részt.

Minkét versenyen sikerült érmeket begyűjteni, így hazai versenyzőink teljesítményére mindannyian büszkék lehetünk. A hazai rendezésű Viadukt Kupán első helyezést ért el kategóriájában Forster Bertold, Salamon Bulcsú, Fűz Barnabás 

(képünkön földharcban) és Gerse Zsombor. Második lett Oláh Kristóf és Kovács Kolos András, harmadik Oláh Gergő, míg Nagy Norbert ötödik helyet szerzett.

A Diósdi Mikulás Kupán három gyerekversenyző indult. Fűz Barnabás első lett, Salamon Bulcsú negyedik helyezéssel zárta a küzdelmeket.

E versenyen is Gerse Zsombor bizonyult a legfiatalabb sportolónak. Ennek ellenére, illetve ezzel együtt is – ahogy azt tőle már megszokhattuk – ismét aranyérmet szerzett, és nem is akárhogyan. Ovis létére olyan válldobásokkal lepte meg ellenfeleit, amelyeket a nála több évvel idősebb, képzett „judokák” sem képesek bemutatni. Csodás megoldásain az egész csarnok ámuldozott.

A téli szünet után – jövőre – új versenyszezon kezdődik. A Viadukt Sportegyesület és a város nevében reméljük, hogy a szakosztály versenyzői 2015-ben tovább öregbítik városunk hírnevét. Gratulálhatunk a szakosztály dzsúdósainak és vezetésének az ez évi eredményes szereplésért.