Óesztendő búcsúztató

Lovas és gyalogos szilveszteri sétára invitálja a város lakóit Chemez Farkas a népművészet ifjú mestere. A Biatorbágy utcáin és terein átvonuló, síppal-dobbal, kolomppal, énekszóval és népi rigmusokkal kísért óév búcsúzató felvonuláshoz mindenki kedvére és bármely helyszínen csatlakozhat 31-én 11.00 és 17.00 óra között.

Kedvcsinálónak a tavalyi hasonló rendezvényről készült filmet 30-án 18.00 órától a Faluház Chaplin kávézójában vetítik le a szervezők.
 

SZILVESZTERI  KÖRÚT  BIATORBÁGYON

2014. december 31-én délelőtt 11-órától 17 óráig lovas, gyalogos felvonulás lesz a városban. A pihenőkkel tarkított séta szervezője Chemez Farkas, a népművészet ifjú mestere, aki a programot szívből ajánlja a gyermekes családok, baráti körök, iskolások, mesélők, csendben ünneplők, énekelni, iszogatni, beszélgetni szeretők, lovasok és gyalogosok, a bensőséges hangulatot és együttlétet kedvelők számára egyaránt.

Lehetőség szerint minden gyalogos kísérő öltsön népviseletet és vigyen magával valamilyen hangszert: dudát, dobot, furulyát, trombitát, kolompot, kereplőt, karikás ostort, kürtöt, sípot, csengőt. Havas idő estén akár szánkót is, továbbá kóstolgatni és kínálgatni való itókát és harapni valót ízlés, szokás és mérték szerint!

Találkozó 11 órakor a Füzes-patak partján, a Közösségi Ház (Fő u. 94.) előtt.

Indulás: 11.30-kor lovasok és fogatosok felvezetésével.

ELSŐ ÁLLOMÁS: a Torbágyi Katolikus Templom - a torbágyi országzászló és a felújított oltárrészlet megtekintése

MÁSODIK ÁLLOMÁS: a Herbrechtingen tér

HARMADIK ÁLLOMÁS: Köszöntő a város Fő terén

NEGYEDIK ÁLLOMÁS: a Viadukt híd előtti parkoló - gyalogséta a hídra

(innen az út a Vasút utcán a Szegfű utcán át a Füzes utca irányába folytatódik)

ÖTÖDIK ÁLLOMÁS: a Füzes utca 41-szám előtti megálló

(az út folytatódik a Füzes utcán tovább a Deák Ferenc utcán át a Szabadság útra, majd a Szentháromság térre)

HATODIK ÁLLOMÁS: a biai Szentháromság tér, emlékező beszéddel az Ördöglovasról, a lovas kultúráról.

HETEDIK ÁLLOMÁS: a Szily-kastély bejáratánál a kirándulást regölős műsor zárja, amit közös óévbúcsúztatás, újév köszöntő követ.

BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

ÉLJEN ÉS VIRÁGOZZON MAGYARORSZÁG!

A tavalyi hasonló rendezvényről készült film december 30-án 18-órától látható a Faluház Chaplin kávézójában. A programmal kapcsolatban további tudnivalókról érdeklődni a +36 20 555 9225 telefonszámon lehet.