Iskolázott lovasok

A polgármester javaslatára Biatorbágy Város Képviselő-testülete lehetővé tette, hogy a Biatorbágyi Általános Iskola és a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola negyedik osztályos tanulói a 2014-2015 tanévben a testnevelési órákon lovas-oktatásban vehessenek részt a pátyi lovardában.
Az önkormányzat magára vállalta az utaztatási költségeket is. E program keretében több mint száz negyedikes diák ismerkedhet meg a lovaglással, illetve a lovak gondozásának elméleti és gyakorlati tudományával. Az első félév végén a pátyi Bellandor Lovasközpontban mérhették össze jártasságukat a diákok, mintegy záróvizsgaként.

Az iskolák közötti csapatversenyben a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola lovasai (Winkler Ivett, Tompos Laura, Temesvári Lili, Varga Robertina, Termann Gréta, Szabó Klaudia) bizonyultak a legjobbnak. A kezdő lovasok egyéni versenyét Gál Zsófia, Biatorbágyi diák nyerte Levendula nyergében, míg a haladók közül Balogh Lillien végzett az első helyen. Gratulálunk az eredményekhez!