Célkeresztben Biatorbágy

Biatorbágy a japán Alpine vállalat fejlesztéseinek egyik magyarországi célpontja. A japán Alpine Kft. Európán belül csak Magyarországon folytat termelő tevékenységet. A cég fő profilja az autóiparban használt hangközvetítő berendezések, valamint útbaigazító készülékek és kijelzők készítése, amelyeket elsősorban a kiemelt kategóriájú gépjárműgyártók számára értékesít. A magyar leánycéget 1998-ban alapították Biatorbágyon.

Az elektronikai vállalat közel 39 millió dollár értékű beruházással kívánja megduplázni termelését városunkban. A fejlesztésről szóló hírt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter valamint Macui Jaszuki, az Alpine Kft. ügyvezető igazgatója jelentették be egy 2015. január 16-án tartott közös sajtótájékoztatón, amelyre Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere is meghívást kapott. A kormány terve, hogy stratégiai megállapodást köt az Alpine–nal, amely kész növelni azon hazai kis és középvállalkozások számát, termelési megrendelését, amelyek a végtermékeikhez alkatrészeket szállíthatnak hozzájuk.
Biatorbágy több szempontból is érdekelt e megállapodásban. Egyrészt mert a cég 2018-ig 500 új alkalmazottat kíván foglalkoztatni, másrészt a megduplázódó termelés iparűzési adója szempontjából, harmadrészt mert – a jelenlegi jogszabályok szerint – a vállalat az állam felé fizetendő nyereségadóját akár a Biatorbágyi Viadukt Sportegyesület részére is átirányíthatná.
További híradások:
Alpine-ista lett Biatorbágy.
Az Alpine japán cég 39 millió dolláros beruházással fejleszt Biatorbágyon.
Biatorbágyon fejleszt a japán Alpine.
Az Alpine japán cég 39 millió dolláros beruházással fejleszt Biatorbágyon