Van képünk hozzá

Új videofilmek láthatók az Önkormányzati Televízió oldalán. A Keszi Art Egyesület kiállításának megnyitójáról, magyar kultúra napjának ünnepségéről és vállalkozói fórum e havi eseményéről készült felvételeket a televízió biatorbágyi stábja készítette.

Január 22-től látható a Faluház kiállítótermében a Budakeszin és a város vonzáskörzetében élő képző- és iparművészekből álló kortárs művészeti egyesület, a Keszi–Art tárlata. A megnyitón Dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia, Budakeszi- és Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere köszöntötte a megjelenteket. A műfaji, technikai és tematikai szempontból egyaránt változatosnak nevezhető kiállítást Dévényi János festőművész, a Keszi-Art Egyesület elnöke nyitotta meg. Az eseményen a Pászti Miklós Művészeti Iskola két tanára közreműködött: Korbuly Klára igazgatónő oboán, és John Olívia zongorán.   

A magyar kultúra napján Magdó Ildikó kórusvezető mondott rendhagyó és szívhez szóló ünnepi beszédet. Ekkor került sor a Karikó János könyvtár díjainak átadására többek között a leghűségesebb olvasó és a legtöbbet kölcsönző gyermek részére. Az ünnepi esemény adott alkalmat a város vezetőinek arra, hogy Biatorbágy nevében köszönetet mondjanak a 22 éves karnagyi pályafutását tavaly év végén befejező Bolyki Eszternek, a Pászti Miklós Vegyes Kórus alapító tagjának, a zeneiskola első igazgatójának.

A Biatorbágy a vállalkozókért, a vállalkozók Biatorbágyért fórum meghívott előadója Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára volt, aki Magyarország 2015. évi költségvetésről, valamint a kisvállalkozókat érintő hazai és uniós gazdaságpolitikai folyamatokról beszélt.