Veszélyeshulladék - gyűjtés

2015. május 16-án, szombaton délelőtt 9.00-13.00 óráig veszélyeshulladék gyűjtés lesz a Szentháromság tér 6. szám alatt, a katolikus templom mellett a Sándor-Metternich kastély udvarán. A biatorbágyi lakcímkártyával rendelkezők az ellenőrzött átvevőhelyen térítésmentesen adhatják le a veszélyesnek minősülő feleslegessé vált tárgyaikat.

Az átvehető hulladékok köre: akkumulátor, elektromos és elektronikai gépek (hűtő, TV, mosógép, hajszárító, számítógép, stb), festékes göngyöleg, festékmaradékok, hajtógázas flakonok (spray-k), felni nélküli ép gumiabroncsok.

A begyűjtők nem veszik át a gyógyszertárakban leadható gyógyszer hulladékot, a forgalmazóknál leadható növényvédő szereket, valamint a benzinkutaknál leadható étolajat és fáradt olajt sem. Az önkormányzat kéri a lakosságot, hogy a begyűjtőhelyre ne vigyen építésből, bontásból származó törmeléket (például téglát, síküveget, palát), vagy egyéb háztartási hulladékot, mert ezeket a szerződött partnerek nem veszik át. További információk: Depónia Hulladékkezelő és Településtisztasági Kft., +36-22/504-412, www.deponia.hu, ugyfel@deponia.hu.