Lélekben összenőve

Június 19-21-ig egy estén és két napon át: Városünnep testvérvárosokkal Biatorbágyon. Jöjjön, gyere, nézze, lássad, legyen, legyél velünk! Alkalom a találkozásra, beszélgetésre, kikapcsolódásra. Kultúra, sport, zene, tánc és minden egyéb, ami belefér. Biatorbágy város szeretetvendégségbe hívta testvértelepüléseinek küldöttségeit és szólítja mindazon itt élőket, akik már ismerik őket, illetve akik szívesen kötnének személyes kapcsolatot a meghívással élni tudó érkezőkkel.

Öröm figyelni egymásra, ismét találkozni a rokonokkal, a régi új barátokkal, ismerősökkel. Az idei találkozón résztvevők üzenetet, hírt vihetnek rólunk és az eseményről azoknak is, akik ezúttal bármely okból nem lehetnek velünk, azoknak, akikkel ezúttal csak lélekben tudunk együtt ünnepelni Ratkó József: Egy ágyon, egy kenyéren című versét, illetve annak „lélekben összenőve” sorát szem előtt tartva:

Ratkó József: Egy ágyon, egy kenyéren

Egy ágyon, egy kenyéren,

szemünkbe hulló fényben,

tétovázó sötétben,

szerelem fenyvesében.

                                             

Egy földön, egy hazában,

égve egyforma lázban,

hidegben, nyári lángban,

egyforma szó a szánkban.

 

Torkot fájdító perben,

tanúként egymás ellen,

homlokod melegében,

homlokom melegében.

 

Zárva eleven kőbe,

lélekben összenőve,

gyönyörű csecsemőnkre

ráhajlunk az időre.

 

Itt olvasható elektronikus formában a programfüzet, amelyet az önkormányzat minden biatorbágyi címre megküldött, illetve amely megtalálható a városházán és Faluházban is.

Csatolmány Méret
Városünnep programfüzet (241.2 KB) 241.2 KB