Tópark lakossági fórum

2016. MÁJUS 24-ÉN, KEDDEN 18.00 ÓRÁTÓL A FALUHÁZ NAGYTERMÉBEN LAKOSSÁGI FÓRUM LESZ A TÓPARK projekt 2010 óta hátrahagyott betontorzójának tervezett továbbépítése és befejezése tárgyában. Biatorbágy Város Önkormányzata ezúton hívja az érdeklődőket, egy a folytatás hatásait vizsgáló szakértői tanulmány lakossági ismertetésére.

A városunk közigazgatási területén 2010 óta tájsebként éktelenkedő szellemvárost – az egykor építészeti Oszkár-díjjal jutalmazott TóPARK-álom maradványát – a magyar tulajdonú Lavinamix cégcsoport kívánja hasznosítani. Biatorbágy Város képviselő-testülete 2016. március 31-i ülésén döntött arról, hogy a befektetők elképzeléseit vizsgálva „A Tópark-projekt hatása Biatorbágy város településfejlődésére, az önkormányzat működtetési feltételeire.” címmel független szakértői hatástanulmányt készíttet, amelyet ismertetni kíván a lakossággal.
Biatorbágy Város Önkormányzata a lehetséges negatív következményeket szeretné elkerülni egy olyan településrendezési szerződés megkötésével, amelyet a város és a befektető kölcsönösen elfogadhatónak tart.