Tonnányi adomány

A Torbágy Római Katolikus Plébánia Karitász Csoportjának önkéntesei két ádventi szombaton gyűjthettek élelmiszer-adományokat a helyi rászorulók számára a biatorbágyi Príma Áruház előterében. A vásárlók figyelmét lelkes, vidám fiatalok hívták fel a lehetőségre. A második nap végére összesen közel 1100 kg élelmiszer gyűlt össze, amely 180 családhoz jut el karácsonyig.

Öröm volt megtapasztalni a vásárlók nyitottságát és önzetlenségét- írják az adománygyűjtők. A sietősebbek is szántak egy percet a rövid tájékoztató meghallgatására, majd a pénztártól kifelé jövet a Karitász gyűjtő-kocsijába helyezték adományaikat. A felhívás szerinti kérés eggyel több tetszőleges tartós élelmiszer kifizetésére és felajánlására vonatkozott, de minden várakozást felülmúló mértékben szaporodott a nélkülözőknek szánt élelmiszer mennyisége. A felajánlott tartós élelmiszerek elszállítását és összesítését is a karitász-önkéntesek végezték. A kedvezményezettek címlistáját a családsegítő központ munkatársaival egyeztetve állították össze. Ezúton is köszönnek minden segítséget az élelmiszercsomagok kiosztásában is. A sikerhez nagyban hozzájárult, hogy a felhívás megjelent Biatorbágy Város Önkormányzatának honlapján és több levelező listára is felkerült. Az áruház munkatársai támogató együttműködéssel segítették az élelmiszergyűjtést. 

Karácsony közeledtével mindig jobban a figyelem középpontjába kerülnek azok a családok / emberek, akik valamiben hiányt szenvednek. A Karitász Csoport azon fáradozik, hogy a nélkülözők gondjain az ünnepek elmúltával is enyhíthessen. Lehetőségeikhez mérten az év folyamán több ízben is igyekeznek tartós élelmiszercsomagot eljuttatni a látókörükbe kerülő nélkülöző, vagy váratlanul nehéz helyzetbe került családoknak. Forrásaik megteremtéséhez Ön is hozzájárulhat, ha adományát „Karitász” közleménnyel a 10702105-47520503-51100005 bankszámlára utalja.

Áldott Karácsonyt és a világbéke reményét hozó boldog Újévet kíván
a Torbágy Római Katolikus Plébánia Karitász Csoportja