Havi archívum

Kép
bialogoszines.jpg
Mar 26

VIGYÁZAT HÓÓÓÓ!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Pest megye területére március 26-án, kedden éjfélig. Az előrejelzés szerint erős hófúvás várható, a friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet és 24 óra alatt akár 10 centimétert megahaladó friss hó hullhat.

Kép
Saubermacher-Bicske Kft.
Mar 26

Húsvét hétfőn elmarad a hulladékszállítás

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a húsvéti ünnepek miatt a 2013. április 1-én (hétfőn) esedékes háztartási hulladékgyűjtést 2013. március 30-án szombatra hozza előre a Saubermacher-Bicske Kft.

Mar 22

Képviselő-testületi ülés 2013.03.27.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. március 27-én (szerdán), 15 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Kép
Földhivatal
Mar 21

Új székhelyre költözik a Budakörnyéki Járási Földhivatal

Áprilistól új székhelyre költözik a Budakörnyéki Járási Földhivatal. Az elmúlt hónapokban ideiglenes kialakított székhelyén fogadta ügyfeleit a járási fölhivatal, április 3-tól már a XI. kerületi Karinthy Frigyes úton intézhetjük ingatlan-nyilvántartással kapcsolatos ügyeinket.

Kép
plakat.jpg
Mar 21

„Lelki egyensúlyunk-lelki egészségünk”

Az Egészséges Biatorbágyért Közhasznú Egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt 2013. március 26-án, kedden 18.00 órakor a Faluházban tartandó rendezvényére, amelyen „Lelki egyensúlyunk – lelki egészségünk" címmel Dr. Konta Ildikó klinikai szakpszichológus és zeneterapeuta tart interaktív előadást. A felkért hozzászólóktól a gyermekkor és az időskor lelki harmóniájáról hallhatnak.

Kép
Minimum 300 év a focipályán
Mar 19

Minimum 300 év a focipályán

Az „ötvenesek” teremlabdarúgó tornáját március 23-án, szombaton reggel 9 órai kezdéssel a Szily-kastély tornatermében rendezik. A győztes jutalma egy értékes vándorkupa, amelynek diófa talapzatába bevésik a bajnokcsapat nevét. Jelentkezni Chemez István szervezőnél a +36 20 398 07 78 telefonszámon, illetve a helyszínen lehet. Részvételi díj személyenként 500,-Ft.

Kép
Sétálj a víz művekig
Mar 19

Sétálj a víz művekig

A víz világnapja alkalmából március 23-án, szombaton a Biatorbágyi Tájvédő Kör tavaszköszöntő kirándulásra invitálja a túrázni kedvelőket. Találkozó délelőtt 9.30 órakor a Csillag utcánál. A Szarkafészek borháztól közel hét kilométer a tervezett táv a Füzes-patak mentén egy kis erdei kitérővel. A víz világnapi kirándulás végén, 14.00 órától a Közösségi Házban kerül sor a vízművek és az önkormányzat gyermekrajz pályázatára beérkezett alkotások értékelésére és díjazására.

Kép
Pest Megyei Kormányhivatal
Mar 19

Változás a földhasználati regisztrációban

A Kormány döntése értelmében a zártkerti fekvésű földek használóinak nem kell földhasználatukat a földhasználati nyilvántartásban regisztráltatniuk. Biatorbágyon zártkerti ingatlanok a következő településrészeken találhatóak: Katalin-hegy, Kutya-hegy, Szarvas-hegy, Ürge-hegy, Iharos, Öreg-hegy, Pecató.

Kép
Saubermacher-Bicske Kft.
Mar 18

Elmaradt hulladékjáratok pótlása

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a rendkívüli időjárás miatt 2013 03.15-én (pénteken) elmaradt házhozmenő szelektív műanyaghulladék gyűjtést 2013.03.20-án (szerdán) pótoljuk. Kérjük a gyűjtőzsákokat reggel 7 óráig kihelyezni.

Kép
kippkopp_plakat_.thumbnail.jpg
Mar 15

Kipp-kopp elmarad a Faluházban

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a hirtelen jött időjárási és
közlekedési akadályok miatt a Faluházba március 16-ra tervezett Nefelejcs Bábszínház előadása egy későbbi időpontban kerül megtartásra, melyről értesítést adunk. A megvásárolt jegyek  az új időpontra érvényesek vagy március 22-éig visszaválthatók a Faluház információs pultjánál. Megértésüket köszönjük!

Biatorbágyi Faluház

Kép
hoakadaly.jpg
Mar 15

Rendkívüli segítségnyújtás

Kérjük azokat a családokat, akik a rendkívüli időjárás miatt Biatorbágyon, vagy a Biatorbágy környéki utakon rekedt utazóknak szükség esetén szállást tudnának biztosítani, jelentkezzenek a Faluház +36 23 310 636-os telefonszámán!

Biatorbágy Város Önkormányzata

Kép
hoakadaly.jpg
Mar 15

Rendkívüli segítségnyújtás

Kérjük azokat a családokat, akik a rendkívüli időjárás miatt Biatorbágyon, vagy a Biatorbágy környéki utakon rekedt utazóknak szükség esetén szállást tudnának biztosítani, jelentkezzenek a Faluház +36 23 310 636-os telefonszámán!

Biatorbágy Város Önkormányzata

Mar 14

Egészségügyi és Szociális Bizottság 2013.03.18.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Egészségügyi és Szociális Bizottsága 2013. március 18. napján, hétfőn, 14:00 órai kezdettel ülést tart a Városházán, melyre tisztelettel meghívom.

Mar 14

Oktatási Bizottság 2013.03.18.

Meghívó

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási Bizottsága 2013. március 18-án hétfőn, 15.00 órai kezdettel ülést tart a Városháza a 112-es tanácstermében, melyre tisztelettel meghívom.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Mar 14

Helyben maradó adóforint

A 2012. évi személyi jövedelemadó bevallásunk elkészítésekor adónk 1 %-át felajánlhatjuk valamely arra jogosult civil szervezetnek, míg egy másik 1%-ot valamelyik Magyarországon történelmiként elismert egyháznak, esetleg kiemelt költségvetési előirányzat számára. Az elmúlt évek országos adatait elemezve, azonban jól látható, hogy az adózóknak körülbelül csak a fele él ezzel a lehetőségével. Pedig az 1%-ok felajánlása plusz költséggel nem jár, s ügyintézése is roppant egyszerű.

Kép
Kokárda2
Mar 14

Forradalmi megemlékezés

Tájékoztató

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy  az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére szervezett ünnepség  fáklyás felvonulás része az időjárás miatt elmarad, a torbágyi iskolaépületben, a biai iskolaépület tornatermében fél 6-tól az ünnepi műsorok megtartásra kerülnek, és fél 7-kor a Faluházban lépnek föl a Herbrechtingen téri és Fő téri ünnepség  szereplői, majd 7 órakor a Faluház nagytermében folytatódik a megemlékezés.

Mindenkit szeretettel várunk!

MEGEMLÉKEZÉS az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulójáról 2013. március 14, 17.30-tól programok a város két helyszínén, majd ünnepi műsor a Faluházban. Gyülekezők:
1. Szentháromság tér / az Országzászló újraavatása, közreműködik a Biatorbágyi Népdalkör
2. Biatorbágyi Általános Iskola torbágyi épületénél / Fellépnek a Czuczor Gergely Iskola diákjai

18.30-tól ünnepi műsor a Faluház nagytermében.

Kép
Pest Megyei Kormányhivatal
Mar 12

Hirdetmény az általános iskolai beíratásról

A 2013/2014. tanévre történő beíratás időpontja: 2013. április 8. (hétfő) 8-18 óra között és április 9. (kedd) 8-18 óra között. A benyújtott jelentkezést az intézmény vezetője érdemben köteles 30 napon belül elbírálni és döntését a szülővel írásban közölni.

Kép
Biatorbágyi Körkép márciusi szám
Mar 12

Iskolai Körkép

A Biatorbágyi Körkép márciusi számában a közéleti eseményekről szóló híradások mellett, ezúttal bővebben az iskolai beiratkozásokról esik szó. Az újság közli a városi iskolák nyílt napjainak időpontjait és programjait, tájékoztatást ad a jelentkezés feltételeiről valamint felsorolja azokat a dokumentumokat, okiratokat, amelyek a beiratkozáshoz szükségesek.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Mar 11

Akadályok elhárítása

Tisztelt ingatlantulajdonosok!
Kérjük, hogy az ingatlanjaik előtti közterületeket ne kerítsék el, ne zárják le oszlopokkal, kövekkel, sziklákkal, illetve a már kihelyezett akadályokat haladéktalanul távolítsák el!

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Mar 11

Várostisztító porszívózás!

Tisztelt gépjárművezetők, ingatlantulajdonosok!
Biatorbágy Város Önkormányzata 2013. március 11-én hétfőtől megkezdi a közterületek tavaszi nagytakarítását, amely során sor kerül az utcák, útszegélyek megtisztítására is. Kérjük, segítsék a tél folyamán keletkező, por, sár és hordalék eltávolítását! Ne parkoljanak, ne várakozzanak az utakon, illetve úgy álljanak meg, hogy a tisztító járművek és utcai pórszívók elhaladását ne akadályozzák! A nagytakarítás nagyjából egy hétig tart! Segítségüket és szíves közreműködésüket előre is köszönjük!

Biatorbágy Város Önkormányzata