Havi archívum

Kép
komposzt.jpg
Oct 29

Komposztálj!

Városunkban 2019. november 9-én és december 7-én, szombati napokon – a lakosság részére térítésmentes zöldhulladék- (falevél-) gyűjtésre kerül sor. A kerti zöldhulladékot az ingatlantulajdonosok bármely 110 literes, átlátszó anyagból készült zsákban gyűjthetik. A gallyakat maximum 70 cm hosszúra darabolva, maximum 50 cm-es átmérőjű kötegekben kell szállításra előkészíteni. Kérjük, hogy az előkészített zsákokat lehetőleg csak az elszállítás előtti napon tegyék ki a közterületre.

Kép
villanyoratuz.jpg
Oct 28

Villanyóra tűz

Csámpai Attila tűzoltó százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy kigyulladt egy családi ház falába beépített villanyóraszekrény vasárnap reggel Biatorbágyon a Határ utcában. A tüzet feszültségmentesítést követően a helyi önkéntes és a törökbálinti hivatásos tűzoltók eloltották, majd átvizsgálták az épületet.

Kép
viabusz.jpg
Oct 26

Téli időszámítás, plusz egy bulióra!

Vége a nyári időszámításnak. 2019. október 27-én, vasárnap hajnal 3.00 órakor 2.00 órára kell visszaállítani az órát. Ezzel kezdetét veszi a téli időszámítás. A Budapestről Biatorbágyra közlekedő éjszakai ViaBusz vasárnap hajnalban 1.50-kor még a nyári-, 3.50-kor pedig már a téli időszámítás szerint indul az Etele térről. Közben persze vissza kell állítani az időt, így az éjszakai bulizók nyernek egy plusz órát!

Kép
latvanyterv_iskola.hirek_kep1.jpg
Oct 25

Épül az iskola

A „Biatorbágy településen megvalósuló új iskolaépület létrehozása” tárgyú projekt megvalósítására a BMSK – Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt., mint megrendelő és a FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. vállalkozási szerződést kötött 2019.10.14-én. A szerződés a Biatorbágy Általános Iskola beruházáshoz szükséges forrás biztosításáról szóló 1578/2019. (X. 15.) Korm. határozat alapján 2019.10.24-én lépett hatályba. A 16 tantermes iskola építése 2019 október 29-én, a munkaterület átadásával kezdődik meg.

Kép
Biatorbágy díjai, elismerései
Oct 25

Sportpálya az iskolaudvaron

Mint arról korábban márt hírt adtunk; az önkormányzat képviselő testülete egyhangúlag támogatta, hogy még az idén kezdődjék meg a Sándor Metternich kastély hátsó udvarában egy 20x40 méteres műfüves burkolatú sportpálya építése.

Kép
testulet.jpg
Oct 25

Megalakult a Képviselő-testület

2019. október 24-én tartotta alakuló ülését Biatorbágy Város Képviselő-testülete. Temesvári Ferencné, a Helyi Választási Bizottság elnöke adta át a választott képviselők megbízólevelét. A testület tagjai lettek: Tarjáni István (polgármester), Barabás József, Bodorkos Ádám, Csepregi Miklós, Dr. Cserniczky Tamás, Horváth András, Lóth Gyula, Mohácsy István, Nánási Tamás, Szanyi József, Tálas-Tamássy Richard, Varga László. Tarjáni István javaslatára a testület Dr. Cserniczky Tamást és Tálas-Tamássy Richárdot választotta alpolgármestereknek.

Kép
oktober23.png
Oct 22

EMLÉKEZZÜNK EGYÜTT!

ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS BIATORBÁGYON AZ 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC ÉVFORDULÓJÁN.

2019. OKTÓBER 23.

Kép
viabusz.jfif
Oct 22

Ünnepi buszmenetrend

Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy a november 1-jei hosszú hétvégén a ViaBusz ünnepi menetrenddel közlekedik: 1-jén, 2-án és 3-án is 9:20 és 18.00 óra között, óránkénti indulással. A busz útvonala ezen a három napon érinti a Torbágyi temetőt is. Ünnepi járat térítésmentesen vehető igénybe. Menetrend a mellékletben.

Oct 21

Képviselő-testületi alakuló ülés 2019.10.24.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 2019. október 24-én, (csütörtökön) 18:00 órakor a Városháza Házasságkötő termében alakuló ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend:

Kép
patak_utca.jpg
Oct 9

Alapozzák a Patak utcát

2019. október 10-én, csütörtökön és 11-én, pénteken a Patak utca alapépítmény megerősítő betonozását végzi el az önkormányzat által megbízott kivitelező. Erre a kemény rétegre jön majd október 14-én, hétfőn az aszfaltból készülő rugalmasabb kötőréteg, utána pedig a kopóréteg.

Kép
mufuvespalya.jpg
Oct 8

Műfüves pálya a Sándor-kastélyban

Az önkormányzat képviselő testülete egyhangúlag támogatta, hogy még az idén kezdődjék meg a Sándor Metternich kastély hátsó udvarában egy 20x40 méteres műfüves burkolatú sportpálya építése.

Kép
2019.jpg
Oct 7

Körkép a választóknak is

A Biatorbágyi Körkép újság a posta segítségével minden háztartásba térítésmentesen eljuttatva 2011 óta szolgálja a településen élőket. Rovataiban beszámol a város közérdeklődésre számot tartható eseményeiről, történésiről.

Kép
viabusz.jpg
Oct 7

ÉJSZAKA IS VISZ A BUSZ!

Biatorbágy Város Önkormányzata október 12-étől minden hétvégén éjszakai ViaBusz különjáratot indít, amely Budapest, Etele térről, az 1-es villamos végállomásától Biatorbágy autóbusz fordulóig közlekedik. Az első járatok 2019.

Kép
viabusz.jfif
Oct 7

VIABUSZ Menetrend változás

Az elindított helyi buszközlekedés első egy hónapos kísérleti időszakában az utasszámlálás és menetparaméter-elemzések alapján elkészültek a járatoptimalizálást célzó szakértői javaslatok, melyek alapján 2019.10.14.-től változtatások kerülnek bevezetésre, melyet részleteiben az alábbi linkre kattintva olvashat el.

Kép
Kormányablak - Integrált Kormányzati Ügyyfélszolgálat
Oct 4

Választáshoz okmányok

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2019. október 13. napjára kitűzött önkormányzati választásokra tekintettel módosul a kormányablakok ügyfélfogadási ideje. A szavazás előtti napon és a választások napján a Budakeszi Járási Hivatal Kormányablaka (2092 Budakeszi, Dózsa György tér 25.) és Budaörsi Kormányablaka (2040 Budaörs, Szabadság út 134.) rendkívüli nyitvatartási időben fogadja azon ügyfeleket, akiknek a választáshoz kapcsolódó egyes okmányok pótlása szükséges (ideiglenes szamélyazonosító igazolvány, személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány, elkészült okmány átvétele).

Kép
kormanyablak_busz2.jpg
Oct 2

Újra helyben a kormányablak

Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2019. október 7. napján 8–16 óráig, a Polgármesteri Hivatal Mester utcai parkolójában lehetőségük lesz a mobil kormányablak busz által nyújtott szolgáltatások igénybevételére az alábbi ügytípusokban

Oct 2

Képviselő-testületi ülés 2019.10.03.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. október 3-án (csütörtökön), 17.00 órakor a Városháza tanácstermében (102. terem) rendkívüli képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Oct 2

Oktatási és Kulturális Bizottság 2019.10.03.

MEGHÍVÓ

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási és Kulturális Bizottsága 2019. október 3-án, 1630órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Városháza kistárgyalójában, melyre tisztelettel meghívom.

Napirend

Kép
bursa-hungarica-1.jpg
Oct 1

Bursa Hungarica 2020

Biatorbágy Város Önkormányzata csatlakozott a 2020. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz.