Nem állnak meg a gyorsok?

2013 szeptemberében lakossági bejelentések érkeztek a hivatalba, amelyek szerint 2013. december 15-étől nem állnak meg Biatorbágyon a Budapest Keleti pályaudvarról érkező, illetve ide tartó gyorsvonatok. Mint kiderült az ez év eleji menetrend egyeztetéssel ellentétben a MÁV valóban változtatást tervez, de erről nem tájékoztatta időben városunkat.

Biatorbágy Város Önkormányzata a lakossági jelzésekre reagálva levéllel fordult a MÁV Zrt-hez, amelyben tájékoztatást kért a hírek hátteréről.
A vasúttársaság október végén arról tájékoztatta Biatorbágy polgármesterét, hogy a menetrend szerkezetben bekövetkezett változások megkövetelték, a gyorsvonatok Biatorbágyon történő megállásának törlését 2013. december 15-től. A változás a Budapest-Déli pályaudvarra közlekedő és onnan induló járatokat nem érinti. Biatorbágy kiszolgálása korszerű, 5341 sorszámú motorvonatokkal továbbra is biztosított. Csúcsidőben 30 percenként, napközben és a késő esti órákban pedig 60 percenként.
Tarjáni István a tájékoztatást nem fogadta el, és a biatorbágyiak érdekében a mellékelt levélben fordult az illetékes minisztériumhoz.
 

Csatolmány Méret
Tarjáni István lervele a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz (313.13 KB) 313.13 KB